Skip to content
Martin Lindecrantz, EVP HR Dustin
Martin Lindecrantz, EVP HR Dustin

Persbericht -

Wijziging in concerndirectie van Dustin – versterking in Nederland en nieuwe EVP HR

Dustin stelt Martin Lindecrantz aan als nieuwe EVP HR. Hij volgt Morten Jakobi op, die zelf EVP Netherlands wordt en in die rol de activiteiten van Dustin in Nederland zal coördineren en een begin zal maken met de integratie van Vincere in Dustin. Dit betekent dat Henk Makaske, de huidige EVP LCP & SMB Netherlands, operationeel verantwoordelijk blijft voor Vincere, maar de concerndirectie van Dustin verlaat.

Martin Lindecrantz is momenteel nog waarnemend Head of HR en lid van de concerndirectie van AFRY. Hij heeft een achtergrond als onder meer verantwoordelijke voor concernbrede HR-processen bij AFRY en heeft daarvoor verschillende HR-functies bij de divisie Nordic van Accenture gehad. Morten Jakobi werkt sinds 2004 bij Dustin, momenteel als HR-verantwoordelijke. Daarvoor had hij onder meer diverse functies binnen de verkooporganisatie.

–Ik ben erg blij met deze nieuwe stap, waarmee we Dustin verder uitbouwen en onze marktpositie versterken. Morten kent ons bedrijf en onze cultuur door en door. Hij is de geknipte persoon om de twee secties samen te brengen en Dustin in Nederland uit te bouwen. Omdat we groeien en een transformatie naar een groter aandeel diensten en oplossingen doormaken, moeten we onze organisatie verder ontwikkelen. Daarbij zal Martin met zijn lange en ruime ervaring een belangrijke rol spelen, vertelt Thomas Ekman, CEO en concerndirecteur van Dustin.

Martin en Morten treden in augustus 2020 in dienst en zullen lid zijn van de concerndirectie van Dustin.

–Ik verheug me erop om samen met onze fijne Nederlandse collega’s Dustin in Nederland vorm te geven door de e-commerce van Dustin met de diensten van Vincere te combineren en zo een gezamenlijke bedrijfscultuur te creëren, zegt Morten Jakobi, toekomstig EVP Netherlands.

–Dustin bevindt zich midden in een interessante transformatie en het zal boeiend zijn om mee te werken aan de ontwikkeling van de organisatie en de mensen bij Dustin, om zo in de behoeften van de klanten te voorzien, aldus Martin Lindecrantz, toekomstig EVP HR.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via:

Eva Ernfors, Head of Information; eva.ernfors@dustin.se, +46 70 258 62 62 94.

Over Dustin

Dustin is een toonaangevende online IT-partner die actief is in Scandinavië en Nederland. Het bedrijf biedt IT-producten met bijbehorende diensten en oplossingen aan bedrijven, de publieke sector en particulieren, waarbij de focus voornamelijk ligt op kleine en middelgrote bedrijven. Dustin helpt het brede aanbod van de fabrikanten en de wensen van de klant samen te brengen. Het bedrijf biedt zo'n 255.000 producten met bijbehorende diensten aan, waarbij de medewerkers van Dustin klanten ondersteunen bij het vinden van de juiste oplossing.

Dustin heeft meer dan 1.500 medewerkers in dienst. De omzet over het boekjaar 2018/19 bedroeg ongeveer 12,5 miljard SEK (1,2 miljard euro). Meer dan 90 procent van de inkomsten van Dustin is afkomstig uit de zakelijke markt. Dustin Group is sinds 2015 genoteerd aan Nasdaq Stockholm en heeft haar hoofdkantoor in Nacka, Stockholm.

Perscontacten

Karin Tränk

Karin Tränk

Press contact Press & PR Manager +46 73 850 54 85