Skip to content

Persbericht -

Toonaangevende Zweedse e-tailer gaat Nederlandse markt op

Vandaag start de toonaangevende Zweedse e-tailer Dustin, gespecialiseerd in IT-producten en -diensten, met dustin.com haar online activiteiten in Nederland. Dustin heeft meer dan twintig jaar ervaring met e-commerce en is met een omzet van ongeveer 1,2 miljard euro (12,5 miljard SEK) een van de grootste e-tailers in Scandinavië.

Dustin biedt IT-oplossingen voor bedrijven, de publieke sector en particulieren, waarbij de focus voornamelijk ligt op kleine en middelgrote bedrijven.

"Er zijn veel overeenkomsten te vinden in marktstructuur en klantbehoeften tussen de Nederlandse en Scandinavische markt. Met onze jarenlange ervaring in e-commerce en IT-oplossingen voor kleine en middelgrote bedrijven met een breed assortiment en snelle leveringen, zullen we snel naam maken op de Nederlandse markt", zegt Thomas Ekman, CEO van Dustin.

In 2018 nam Dustin de Nederlandse IT-dienstverlener Vincere over. 

"Na de overname van Vincere bouwen we in Nederland nu aan ons full-service aanbod. We spreken daarbij de ambitie uit om ons marktaandeel verder te vergroten en een toonaangevende partner te worden voor kleine en middelgrote bedrijven".

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via:

Eva Ernfors, Head of Information; eva.ernfors@dustin.se, +46 70 258 62 62 94.


Over Dustin

Dustin is een toonaangevende online IT-partner die actief is in Scandinavië en Nederland. Het bedrijf biedt IT-producten met bijbehorende diensten en oplossingen aan bedrijven, de publieke sector en particulieren, waarbij de focus voornamelijk ligt op kleine en middelgrote bedrijven. Dustin helpt het brede aanbod van de fabrikanten en de wensen van de klant samen te brengen. Het bedrijf biedt zo'n 255.000 producten met bijbehorende diensten aan, waarbij de medewerkers van Dustin klanten ondersteunen bij het vinden van de juiste oplossing.

Dustin heeft meer dan 1.500 medewerkers in dienst. De omzet over het boekjaar 2018/19 bedroeg ongeveer 12,5 miljard SEK (1,2 miljard euro). Meer dan 90 procent van de inkomsten van Dustin is afkomstig uit de zakelijke markt. Dustin Group is sinds 2015 genoteerd aan Nasdaq Stockholm en heeft haar hoofdkantoor in Nacka, Stockholm.

Perscontacten

Karin Tränk

Karin Tränk

Press contact Press & PR Manager +46 73 850 54 85