Skip to content

Persbericht -

Overname van Centralpoint naar verwachting op 3 juni 2021 voltooid

Alle uitvoeringsvoorwaarden voor de overname van Centralpoint Holding B.V. (“Centralpoint”) door Dustin Group AB (publ.) (“Dustin”) zijn vervuld. De voltooiing van de overname is op 3 juni 2021 gepland.

Zoals eerder bekendgemaakt, sloot Dustin op 13 april 2021 een overeenkomst met Rotla B.V. (indirect) om Centralpoint over te nemen. Behalve de gebruikelijke voorwaarden waaraan deze overname moest voldoen, zoals onderhandelingen met de ondernemingsraad, moest ook de Nederlandse Autoriteit Consument & Markt haar goedkeuring verlenen. Verdere informatie over de overname van Centralpoint is te vinden in het persbericht dat Dustin op 13 april 2021 heeft verspreid.

Alle voorwaarden voor de overname zijn nu vervuld. De voltooiing van de overname is op 3 juni 2021 gepland.

De raad van bestuur zal de door de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van 18 mei 2021 verleende machtiging uitoefenen en vóór eind augustus 2021 een besluit nemen over een nieuwe uitgifte van aandelen met voorkeursrechten voor de aandeelhouders.

De voorwaarden en tijdschema voor de nieuwe uitgifte zullen in samenhang met het besluit van de raad van bestuur openbaar worden gemaakt.

- Nu worden we ook een toonaangevende IT-partner binnen de Benelux. Ik verheug me erop om iedereen van Centralpoint te verwelkomen als onderdeel van Dustin. Door het combineren van onze sterke teams en aanbod, zullen wij onze gezamenlijke positie in de Europese IT-markt verder versterken; zegt Thomas Ekman, President en CEO van Dustin.

Contactpersoon:

Eva Ernfors, hoofd communicatie:eva.ernfors@dustin.se, +46 70 258 62 94


Dustin is een toonaangevende IT-partner die online aanwezig is in Scandinavië en de Benelux. Wij zorgen ervoor dat onze klanten voorop lopen door het aanbieden van de juiste IT-oplossing passend bij hun behoeften.

We bieden circa 280.000 producten en bijbehorende services aan bedrijven, overheidsinstellingen en particulieren aan. Onze omzet in het boekjaar 2021/22 bedroeg ca. 23,6 miljard SEK en iets meer dan 90% van de omzet kwam uit de zakelijke markt.

Dustin heeft meer dan 2200 medewerkers en is sinds 2015 genoteerd aan Nasdaq Stockholm met hoofdkantoor in Nacka Strand, net buiten het centrum van Stockholm.  

Perscontacten

Karin Tränk

Karin Tränk

Press contact Press & PR Manager +46 73 850 54 85