Skip to content
Henrik Lampa, Head of Sustainability bij Dustin.
Henrik Lampa, Head of Sustainability bij Dustin.

Persbericht -

Dustin zet de volgende stap op het gebied van duurzaamheid – Klimaatneutraal en circulair 2030

Dustin, een toonaangevende online IT-partner in Scandinavië en Nederland, lanceert nu een nieuwe strategie op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Deze strategie bevat een reeks doelen voor 2030 en richt zich op drie gebieden: klimaat, de circulaire economie en sociale gelijkheid. Dustin is het eerste e-commercebedrijf in Scandinavië dat in 2030 volledig klimaatneutraal wil zijn.

"We zijn nu bezig met het afronden van de doelen die we voor 2020 hadden gesteld. Het wordt nu dan ook tijd om de bakens op het gebied van duurzaamheid weer te verzetten," aldus Henrik Lampa, Head of Sustainability bij Dustin.

Dustin is in haar nieuwe duurzaamheidsstrategie uitgegaan van drie uitdagingen waar de hele wereld vandaag de dag mee te maken heeft: klimaatverandering, een niet-duurzaam beheer van natuurlijke hulpbronnen en sociale ongelijkheid. De strategie bestaat uit drie meetbare doelen, die inhouden dat Dustin in 2030:

  • In de hele waardeketen volledig klimaatneutraal moet zijn;
  • Een circulair aanbod van 100% heeft;
  • In totaal honderd maatregelen heeft genomen om sociale ongelijkheid op de werkvloer aan te pakken.

"Concreet betekent dit onder meer dat we klimaatneutraal gaan bezorgen en dat we onze productie verplaatsen naar fabrieken die op zonne-energie en windkracht draaien. Daarnaast investeren we flink in circulaire bedrijfsmodellen, waar het hergebruik van hardware een belangrijk onderdeel van is," zo vertelt Henrik Lampa.

Dustin zet nog een extra stap op het gebied van diversiteit en gelijkheid, omdat dit niet betrekking heeft op haar eigen medewerkers, maar op de hele toeleveringsketen, van fabriek tot fabrieksarbeider.

"We geloven in diversiteit en inclusie, en we zorgen voor al onze mensen, ongeacht geslacht, leeftijd of achtergrond. Zo is alleen al in de afgelopen vijf jaar het percentage vrouwen in het management van Dustin van 9 procent naar 50 procent gestegen. Daarnaast gaat sociale gelijkheid ook over de rechten van de mensen in de fabrieken van onze leveranciers in Azië," aldus Henrik Lampa.

Met deze nieuwe duurzaamheidsstrategie wil Dustin ook andere bedrijven in de sector inspireren om mee te doen en bij te dragen aan een positieve maatschappelijke ontwikkeling.

"We zouden graag zien dat de sector meer samenwerkt, omdat we allemaal met dezelfde uitdagingen te maken hebben. Ik denk dat we als sector enorm veel terreinwinst kunnen boeken en echt iets kunnen bereiken, als we nog beter samenwerken. Als we onze ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen willen halen, zijn we als Dustin volledig afhankelijk van andere partijen in de waardeketen. Daarom doen we er alles aan om andere bedrijven, die onze waarden delen, met ons mee te krijgen op deze reis," sluit Henrik Lampa af.

Dustin is transparant over haar duurzaamheidsprestaties en wil ervoor zorgen dat deze net zo goed zijn als haar financiële resultaten.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via:

Karin Tränk, Press & PR Manager, karin.trank@dustin.se, +46 73 850 54 85

Onderwerpen


Over Dustin

Dustin is een toonaangevende online IT-partner die actief is in Scandinavië en Nederland. Het bedrijf biedt IT-producten met bijbehorende diensten en oplossingen aan bedrijven, de publieke sector en particulieren, waarbij de focus voornamelijk ligt op kleine en middelgrote bedrijven. Dustin helpt het brede aanbod van de fabrikanten en de wensen van de klant samen te brengen. Het bedrijf biedt zo'n 255.000 producten met bijbehorende diensten aan, waarbij de medewerkers van Dustin klanten ondersteunen bij het vinden van de juiste oplossing.

Dustin heeft meer dan 1.800 medewerkers in dienst. De omzet over het boekjaar 2018/19 bedroeg ongeveer 12,5 miljard SEK (1,2 miljard euro). Meer dan 90 procent van de inkomsten van Dustin is afkomstig uit de zakelijke markt. Dustin Group is sinds 2015 genoteerd aan Nasdaq Stockholm en heeft haar hoofdkantoor in Nacka, Stockholm.

Perscontacten

Karin Tränk

Karin Tränk

Press contact Press & PR Manager +46 73 850 54 85