Skip to content
Sandra Klackenborn, Sustainability Manager bij Dustin.
Sandra Klackenborn, Sustainability Manager bij Dustin.

Persbericht -

Dustin wordt lid van het Circular Electronics Partnership

Dustin, een toonaangevende online IT-partner in Scandinavië en de Benelux, heeft zich aangesloten bij het wereldwijde Circular Electronics Partnership (CEP). Het doel van het lidmaatschap is dat Dustin, samen met de andere organisaties die lid zijn, zal streven naar een circulaire elektronicasector in 2030.

Het CEP heeft een groep baanbrekende internationale organisaties en meer dan 50 toonaangevende bedrijven op het gebied van technologie, consumptiegoederen en afvalbeheer samengebracht. Samen zullen zij, met steun van onder andere het World Economic Forum en de World Business Council for Sustainable Development, werken aan oplossingen om de sector circulair te maken.

"Dit is een natuurlijke stap op weg naar onze doelstelling om in 2030 volledig circulair te zijn. Om dit ambitieuze doel te realiseren is het noodzakelijk om over de grenzen heen samen te werken", aldus Sandra Klackenborn, Sustainability Manager bij Dustin.

Het CEP heeft een plan en een visie voor hoe de elektronicasector de circulaire transitie kan versnellen. Die visie beschrijft zes wegen richting circulariteit en bestaat uit 40 maatregelen die de komende tien jaar genomen moeten worden om de industrie in staat te stellen om circulair te worden. De focus ligt vooral op het verlengen van de levensduur van producten, bijvoorbeeld door middel van circulair design.

"Het plan dat het CEP heeft ontwikkeld ligt volledig in lijn met onze eigen belangen. Het partnerschap is erop gericht de waarde van producten, onderdelen en materialen gedurende hun volledige levenscyclus te maximaliseren. We kijken ernaar uit om bij te dragen aan deze opdracht en om zelf hulp te krijgen op weg naar onze gemeenschappelijke doelstelling", zegt Sandra Klackenborn.

Op dit moment wordt Dustin al steeds circulairder. Er wordt veel aandacht besteed aan recycling. Vorig jaar lanceerde de onderneming een eigen terugnameafdeling. Daarnaast zijn er plannen om gebruikte producten online te verkopen.

Onderwerpen


Dustin is een toonaangevende IT-partner die online aanwezig is in Scandinavië en de Benelux. Wij zorgen ervoor dat onze klanten voorop lopen door het aanbieden van de juiste IT-oplossing passend bij hun behoeften.

We bieden circa 280.000 producten en bijbehorende services aan bedrijven, overheidsinstellingen en particulieren aan. Onze omzet in het boekjaar 2021/22 bedroeg ca. 23,6 miljard SEK en iets meer dan 90% van de omzet kwam uit de zakelijke markt.

Dustin heeft meer dan 2500 medewerkers en is sinds 2015 genoteerd aan Nasdaq Stockholm met hoofdkantoor in Nacka Strand, net buiten het centrum van Stockholm.  

Perscontacten

Karin Tränk

Karin Tränk

Press contact Press & PR Manager +46 73 850 54 85