Skip to content
Dustin wint contract EAP2023

Persbericht -

Dustin wint contract EAP2023

Dustin, een toonaangevende online IT-partner in de Benelux en Scandinavië, heeft de Europese softwareaanbesteding (EAP2023) gewonnen. Het contract omvat de levering van standaardsoftware en aanverwante diensten ten behoeve van de centrale overheid (Staat der Nederlanden) en een aantal zelfstandige bestuursorganen (ZBO) en heeft een looptijd van twee jaar met een optie voor nog eens twee jaar.

- We zijn trots en blij met het vertrouwen dat de centrale overheid in Dustin stelt. Een contract van deze omvang toont aan dat we concurrerend zijn op het gebied van softwareoplossingen en dat Dustin een toonaangevende IT-partner is in Nederland. "We kijken uit naar deze samenwerking", zegt René Schenk, verantwoordelijk voor Large Corporate and Public bij Dustin in Nederland.

Dustin is een van de drie winnaars en er zullen binnen het contract minicompetities plaatsvinden. Meestal met de drie winnaars, maar soms in geval van een functioneel verzoek, tussen vier partijen, met inbegrip van de winnaar van het andere aansluitende perceel.

De aanbesteding valt onder de categorie overheidssoftware en is gecoördineerd door het ministerie van Justitie en Veiligheid namens negen ministeries en enkele organisatie-eenheden en onafhankelijke bestuursorganen (de deelnemers). De deelnemers hebben in totaal ongeveer 155.000 medewerkers in dienst, verdeeld over verschillende locaties in Nederland.

Onderwerpen


Dustin is een toonaangevende IT-partner die online aanwezig is in Scandinavië en de Benelux. Wij zorgen ervoor dat onze klanten voorop lopen door het aanbieden van de juiste IT-oplossing passend bij hun behoeften.

We bieden circa 280.000 producten en bijbehorende services aan bedrijven, overheidsinstellingen en particulieren aan. Onze omzet in het boekjaar 2021/22 bedroeg ca. 23,6 miljard SEK en iets meer dan 90% van de omzet kwam uit de zakelijke markt.

Dustin heeft meer dan 2200 medewerkers en is sinds 2015 genoteerd aan Nasdaq Stockholm met hoofdkantoor in Nacka Strand, net buiten het centrum van Stockholm.  

Perscontacten

Karin Tränk

Karin Tränk

Press contact Press & PR Manager +46 73 850 54 85