Skip to content
Sandra Klackenborn, Head of Sustainability bij Dustin.
Sandra Klackenborn, Head of Sustainability bij Dustin.

Persbericht -

Dustin viert Global Recycling Day op 18 maart

Op 18 maart is het Global Recycling Day, die tot doel heeft het belang van recycling te vieren en te erkennen, waarbij grondstoffen centraal staan. Bij Dustin, een toonaangevende online IT-partner in Scandinavië en de Benelux, wordt er dagelijks gewerkt aan het stimuleren van de ontwikkeling naar een meer circulaire IT-sector.

We moeten de transitie naar een circulaire economie maken, waarin producten en materialen op een verantwoorde manier worden verwerkt. Het doel is om de producten zo duurzaam mogelijk te maken en het materiaal daarna weer te gebruiken om nieuwe producten te maken. Er is een groot potentieel voor terugname in de IT-sector", zegt Sandra Klackenborn, Head of Sustainability bij Dustin.

De vraag naar duurzame en circulaire IT-oplossingen via hergebruik en recycling is toegenomen en om dit te bereiken en het voor bedrijven en de publieke sector eenvoudiger te maken om bij te dragen aan een circulaire transitie, heeft Dustin onder meer:

  • terugname van IT-producten in eigen beheer opgezet op alle markten in de Scandinavische landen en de Benelux.
  • In totaal werden er in het boekjaar 2021/22 al 423.000 producten teruggenomen.
  • Sluit je aan bij het wereldwijde partnerschap Circular Electronics Partnership, dat als doel heeft om samen met de andere ledenorganisaties de ambitie te bereiken van een circulaire elektronicabranche in 2030.

Het is voor ons belangrijk om onze klanten de recycling van IT-producten te kunnen bieden en het aantal producten te vergroten dat langer meegaat. Door dit te doen, zetten we ook een grote stap in de richting van ons eigen doel om in 2030 honderd procent circulair te zijn", zegt Sandra Klackenborn.

De Global Recycling Day wordt elk jaar op 18 maart gevierd. Achter dit initiatief staat de Global Recycling Foundation.

Onderwerpen


Dustin is een toonaangevende IT-partner die online aanwezig is in Scandinavië en de Benelux. Wij zorgen ervoor dat onze klanten voorop lopen door het aanbieden van de juiste IT-oplossing passend bij hun behoeften.

We bieden circa 280.000 producten en bijbehorende services aan bedrijven, overheidsinstellingen en particulieren aan. Onze omzet in het boekjaar 2021/22 bedroeg ca. 23,6 miljard SEK en iets meer dan 90% van de omzet kwam uit de zakelijke markt.

Dustin heeft meer dan 2500 medewerkers en is sinds 2015 genoteerd aan Nasdaq Stockholm met hoofdkantoor in Nacka Strand, net buiten het centrum van Stockholm.  

Perscontacten

Karin Tränk

Karin Tränk

Press contact Press & PR Manager +46 73 850 54 85