Skip to content
Gijsbert Geerders, COO Benelux, Dustin.
Gijsbert Geerders, COO Benelux, Dustin.

Persbericht -

Dustin tilt securitynaar een hoger niveau met het aanstellen van drie CISO's

Dustin, een toonaangevende IT-partner in Scandinavië en de Benelux, tilt security naar een hoger niveau door een volledig nieuwe afdeling voor informatiebeveiliging te creëren. Voor deze nieuwe afdeling worden twee extra CISO's aangetrokken. Zo wordt ervoor gezorgd dat security een duidelijker onderdeel van alle activiteiten wordt.

"De trend van digitalisering blijft bestaan en om in een gedigitaliseerde wereld actief te kunnen blijven, moeten we onze inspanningen op het gebied van security vergroten. Dit geldt zowel voor onze interne activiteiten als voor de diensten die we leveren. Security is een natuurlijk onderdeel van het werk geworden en om dit nog breder te integreren, versterken we onze organisatie nu met drie CISO's", zegt Gijsbert Geerders , COO Benelux, Dustin.

De gevaren op het gebied van security zijn snel toegenomen en de trend is duidelijk: de laatste tijd hebben bedrijven meer dan ooit te maken gehad met cyberaanvallen. Om onze doelstellingen te kunnen halen, is een geïntegreerde focus op security nodig.

"De organisatie van security bevindt zich niet, zoals gebruikelijk, onder IT, maar is een aparte groepsfunctie voor het gehele bedrijf. Security wordt op deze manier niet alleen een vraagstuk voor IT, maar een integraal onderdeel van al onze bedrijfsactiviteiten. Met onze nieuwe medewerkers krijgen we vaardigheden in huis die zowel gericht zijn op strategische bedrijfsveiligheid als op beheer op tactisch en operationeel niveau", zegt Gijsbert Geerders.

Dat een bedrijf meer dan één CISO heeft, is ongewoon en dat Dustin ervoor kiest om zich te versterken met nog meer vaardigheden, is omdat er zowel de behoefte is en mogelijkheden zijn om kwesties rond security in verschillende delen van het bedrijf te analyseren en er een antwoord op te formuleren.

"Security moet worden gezien als een zakelijke kans en het bewustzijn onder gebruikers moet worden vergroot. Het moet de verantwoordelijkheid worden van iedereen. Het besef moet groeien dat een ketting zo sterk is als de zwakste schakel. Wij willen dat alle geledingen volledig doordrongen zijn van het belang van security", besluit Gijsbert Geerders.

Onderwerpen


Dustin is een toonaangevende IT-partner die online aanwezig is in Scandinavië en de Benelux. Wij zorgen ervoor dat onze klanten voorop lopen door het aanbieden van de juiste IT-oplossing passend bij hun behoeften.

We bieden circa 280.000 producten en bijbehorende services aan bedrijven, overheidsinstellingen en particulieren aan. Onze omzet in het boekjaar 2021/22 bedroeg ca. 23,6 miljard SEK en iets meer dan 90% van de omzet kwam uit de zakelijke markt.

Dustin heeft meer dan 2500 medewerkers en is sinds 2015 genoteerd aan Nasdaq Stockholm met hoofdkantoor in Nacka Strand, net buiten het centrum van Stockholm.  

Perscontacten

Karin Tränk

Press contact Press & PR Manager +46 73 850 54 85