Skip to content
Dustin lanceert nieuw merk met eigen basisproducten

Persbericht -

Dustin lanceert nieuw merk met eigen basisproducten

Dustin lanceert het eigen basismerk Acutek. Dit assortiment is samengesteld om te voldoen aan de toegenomen vraag naar eenvoudigere producten tegen lagere prijzen en bestaat uit headsets en koptelefoons die eenvoudig en toch duurzaam zijn.

Vooralsnog bestaat het Acutek-assortiment uit headsets en koptelefoons, maar op termijn wordt het aanbod verder uitgebreid. Zowel het ontwerp als de verpakkingen zijn zo eenvoudig mogelijk gehouden, om maximale duurzaamheid en prestaties te combineren met een concurrerende prijs.

- Met Acutek komen wij tegemoet aan de toegenomen vraag in de publieke sector en bij grotere bedrijven naar grote volumes, eenvoudigere producten en lage prijzen. Om dat mogelijk te maken, hebben we alle producten gereduceerd tot hun meest basale functionaliteit, maar zonder concessies op het gebied van kwaliteit of duurzaamheid, zegt Robert Pap, Vice President Private Label bij Dustin.

Door grotere volumes eenvoudigere producten met minder onderdelen en functies in te kopen, alsmede een slimmer productie- en verpakkingsprocues, kan Dustin de prijzen van deze producten laag houden. Een efficiëntere verpakking betekent meer producten per container, terwijl milieu-aspecten zoals minder verpakkingsmateriaal, dat uitsluitend uit papier bestaat, en bedrukkingen in één kleur grondstoffen besparen en recycling eenvoudiger maken.

– Ik ben ongelofelijk trots dat we deze producten volledig in lijn met onze duurzaamheidsstrategie hebben kunnen ontwikkelen. Op deze manier willen we tegemoet komen aan de prijsverwachtingen van onze consumenten en ons onderscheiden van onze concurrenten, eindigt Robert Pap.

Het Acutek-assortiment wordt in alle Dustin-markten verkocht.

Dustin heeft al de eigen merken Voxicon, Prokord, Cirafon, Gilford en Tranzip. Acutek wordt, net als de andere merken van Dustin, vervaardigd in de fabrieken van het bedrijf zelf. Dustin voert regelmatig kwaliteitscontroles uit, wat zorgt voor een transparant proces en een voortdurende dialoog, en bezoeken aan de fabrieken om voortdurende verbetering mogelijk te maken.

Neem voor meer informatie contact op met:
Karin Tränk, Press & PR Manager, karin.trank@dustin.se, +46 73 850 54 85

Onderwerpen


Dustin is een toonaangevende IT-partner die online aanwezig is in Scandinavië en de Benelux. Wij zorgen ervoor dat onze klanten voorop lopen door het aanbieden van de juiste IT-oplossing passend bij hun behoeften.

We bieden circa 255.000 producten en bijbehorende services aan bedrijven, overheidsinstellingen en particulieren aan. Onze omzet in het boekjaar 2020/21 bedroeg ca. SEK 15,9 miljard en iets meer dan 90% van de omzet kwam uit de zakelijke markt.

Dustin heeft meer dan 2400 medewerkers en is sinds 2015 genoteerd aan Nasdaq Stockholm met hoofdkantoor in Nacka Strand, net buiten het centrum van Stockholm.  

Perscontacten

Karin Tränk

Press contact Press & PR Manager +46 73 850 54 85