Skip to content
Fredrik Rosenholm.
Fredrik Rosenholm.

Persbericht -

Dustin krijgt nieuw Hoofd van Duurzaamheid

Fredrik Rosenholm wordt nieuw Hoofd van Duurzaamheid bij Dustin. Hij is pas in augustus aan de slag gegaan als Environmental Sustainability Manager bij de IT-reseller. Fredrik heeft 15 jaar ervaring op het gebied van duurzaamheid en was voorheen Verantwoordelijke Duurzaamheid voor de toeleveringsketen van H&M en Directeur Duurzaamheid van de Paulig Group. Voordien werkte hij als duurzaamheidsstrateeg bij het Management en Adviesbureau Lynxeye.

- Dustin heeft een lang traject afgelegd op het gebied van duurzaamheid en levert baanbrekend werk in de branche. Zo nemen wij bijvoorbeeld de klimaatvoetafdruk van de hele waardeketen op in onze boekhouding. Ik voel me trots en tegelijkertijd ook nederig door onze missie om samen met mijn collega's de werkzaamheden van Dustin te blijven ontwikkelen en de ambitieuze doelstellingen inzake duurzaamheid te bereiken die we hebben vooropgesteld voor 2030"", zegt Fredrik Rosenholm.

In september vorig jaar heeft Dustin een nieuwe duurzaamheidsstrategie gelanceerd. De strategie omvat drie algemene uitdagingen waar de hele samenleving mee wordt geconfronteerd en waar Dustin toe kan bijdragen; de klimaatverandering, een onhoudbaar gebruik van hulpbronnen, en sociale ongelijkheid, die bestaan uit drie meetbare doelen en die betekenen dat Dustin in 2030:

  • geen impact zal hebben op het klimaat in de waardeketen.
  • 100% circulair zal zijn.
  • in totaal 100 maatregelen zal doorvoeren om de sociale ongelijkheid op de werkvloer aan te pakken.

""Ik ben ontzettend blij dat Fredrik ervoor heeft gekozen deel uit te maken van ons team. Op basis van zijn lange ervaring op het gebied van duurzaamheid en zijn vermogen duurzaamheid en de zakenwereld te combineren, zal hij een belangrijke rol spelen in het verdere duurzaamheidswerk van Dustin, zegt Martin Lindecrantz, EVP HR & Sustainability, Dustin.

Onderwerpen


Dustin is een toonaangevende IT-partner die online aanwezig is in Scandinavië en de Benelux. Wij zorgen ervoor dat onze klanten voorop lopen door het aanbieden van de juiste IT-oplossing passend bij hun behoeften.

We bieden circa 280.000 producten en bijbehorende services aan bedrijven, overheidsinstellingen en particulieren aan. Onze omzet in het boekjaar 2021/22 bedroeg ca. 23,6 miljard SEK en iets meer dan 90% van de omzet kwam uit de zakelijke markt.

Dustin heeft meer dan 2500 medewerkers en is sinds 2015 genoteerd aan Nasdaq Stockholm met hoofdkantoor in Nacka Strand, net buiten het centrum van Stockholm.  

Perscontacten

Karin Tränk

Press contact Press & PR Manager +46 73 850 54 85